Hur ofta bör man måla om huset?

Det finns nästan inget vackrare en en nymålad fasad, men att måla ditt hus är ingen liten uppgift. Det är ett ganska omfattande arbete som vanligtvis kräver en hel del timmars jobb. Som tur är behöver man inte måla om huset särskilt ofta.

Men hur ofta ska bör man då måla om husets fasad? Vanligtvis bör du planera att måla om utsidan av ditt hus vart 10-15 år. Givetvis kan detta variera en del från det kan variera från hus till hus, beroende på vilka färg som tidigare använts och vilken typ av klimat du bor i.

I mer tempererade klimat, där det finns färre extrema temperaturväxlingar och hög luftfuktighet, kan det vara möjligt att gå längre mellan målningarna. Om ditt hus däremot är utsatt för ett hårdare klimat eller element som saltvatten från närliggande hav eller hav kan du behöva måla om oftare.

Hur vet man när det är dags att måla om?

Det finns en mängd tecken på att det är dags att måla om fasaden på huset, inklusive att färgen börjar blekna, flagnande ytor, sprickor och skador i färgen.

En annan faktor att överväga är såklart åldern på den nuvarande målningen, eftersom färgen på fasaden som sagt brukar hålla i cirka 10-15 år beroende på väderförhållanden och andra faktorer. Det är en bra idé att inspektera färgen på ditt hus när du vet att det ungefär gått 10 år sedan du målade om huset senast. Om något av dessa tecken förekommer kan det vara en indikation på att det är dags att måla om igen.

Varför är det viktigt att måla om huset regelbundet?

Det finns många anledningar till varför det är viktigt att måla om huset regelbundet. För det första hjälper det till att bevara husets utseende och värde. En fräsch och välskött fasad är ett tecken på en välunderhållen byggnad och kan bidra till att öka dess värde.

Men att måla om huset innebär också ett skydd för fasaden mot väder och vind. Regelbunden målning kan hjälpa till att förebygga skador, och är således precis lika viktigt som att ta hand om husets tak och byta ut det regelbundet. Man kan således säga att genom att måla om huset regelbundet ökar man även fasadens livslängd.

Anlita målare för att måla om fasaden

Om du bestämmer dig för att måla om husets fasad är det bäst att anlita en professionell målare som vet hur man gör jobbet ordentligt. Det kan vara frestande att försöka göra det själv, men om du inte har erfarenhet av den här typen av arbete kan det sluta med att du orsakar mer skada än nytta.

En duktig och erfaren målare vet hur man förbereder ytan, vilken typ av färg som är bäst för ditt klimat och hus och hur man applicerar den på ett sätt som garanterar bästa möjliga resultat.

Målare finns att anlita i princip oavsett vad du bor i landet, och det enklaste sättet att komma i kontakt med företag som kan hjälpa dig med detta är enligt oss via en enkel Google-sökning. Så om du bor i Stockholm är t.ex. ”målare Stockholm” en bra sökfras att söka efter.

Rulla till toppen