Hur ska man tänka innan man bygger ut?

Att göra en bostadsutbyggnad kan vara ett skrämmande uppgift. Det är en stor investering, och om det inte görs på rätt sätt kan du få alla möjliga problem. Därför är det viktigt att planera noga innan du sätter igång.

I det här blogginlägget berättar vi hur du gör just det! Vi ger dig några tips om hur du kan planera din tillbyggnad på ett effektivt sätt, så att du inte gör några vanliga misstag. Läs vidare för att få mer information!

Anlita en snickare

Innan du gör något annat är det viktigt att anlita en kvalificerad snickare. Det är någon som kan hjälpa dig med utformningen och byggandet av din tillbyggnad. De kommer att kunna berätta vad som är möjligt och ge dig idéer om hur du kan bygga ut ditt hem på ett säkert och tryggt sätt.

För vissa är det kanske inte nödvändigt att anlita en snickare, men majoriteten av människorna kommer inte kunna lösa bygget helt själv.

Skapa en plan

När du har fått en snickare ombord är det dags att börja skapa en plan. Detta är något som bör göras innan något byggnadsarbete påbörjas. Din snickare kan hjälpa dig med detta, men det är viktigt att du har en god uppfattning om hur du vill att din tillbyggnad ska se ut.

Planen behöver inte vara hur detaljerad som helst, men den bör innehålla följande.

  • Storlek och form på din utbyggnad
  • Vilka material som kommer att användas
  • Hur tillbyggnaden kommer att anslutas till ditt hem

Få godkännande från din kommun

Innan du börjar bygga är det viktigt att du får bygglov från din kommun. Detta är något som måste göras även om tillbyggnaden inte kräver bygglov.

Om du inte får ett godkännande från din lokala myndighet kan du få böter eller till och med få din tillbyggnad riven. Så det är definitivt värt att ta sig tid att ansöka om bygglov!

Scroll to Top