Såhär kan man spara pengar på kurslitteratur

Som student har man vanligtvis inte hur mycket pengar som helst att röra sig med. Därför är det alltid bra att hitta sätt att spara pengar.

Kurslitteratur är i regel en ganska stor utgift oavsett vilken utbildning eller kurs som du planerar att studera, och sannolikt kommer du behöva införskaffa dig en hel del litteratur under din studietid.

Men som tur är finns det några smarta sätt som du kan spara pengar på din kurslitteratur. Här är några tips på hur du kan göra det!

1. Använd biblioteket

Det första sättet som du kan spara pengar på din kurslitteratur är genom att kolla upp om det finns möjlighet att låna litteraturen som du behöver från ditt lokala bibliotek. Då behöver du inte köpa litteraturen, utan kan bara låna den under en begränsad tid.

Detta är givetvis ett mycket bra sätt att spara pengar på eftersom det inte kostar dig något att låna litteraturen. Dock kan det vara svårt att alltid få tag i just den litteratur som du behöver, då biblioteken ofta har begränsade exemplar av de olika titlarna.

Om ditt bibliotek inte har den litteraturen som du är på jakt efter kan du alltid kolla om de har möjlighet att beställa hem den. Det är dock inte alltid enkelt eller snabbt att få tag i litteraturen på detta sätt – så det är inte alltid helt praktiskt.

2. Handla kurslitteratur begagnat

Det andra sättet som du kan spara pengar på kurslitteratur är att handla den begagnad. Detta är ett mycket bra sätt att få tag i litteratur till en billigare peng, och eftersom du sannolikt inte är den första som studerar den utbildning som du går på så finns det nästan alltid en uppsjö av begagnad litteratur att tillgå.

Men hur köper man begagnad kurlitteratur då? Faktum är att det finns flera ställen där man kan köpa begagnad litteratur. Ett av de enklaste sätten är att kolla in någon av de många sajter som finns på nätet där man kan handla begagnat. En av de mest kända och populära sajterna för detta är Tradera, men även Blocket är ett bra alternativ, så det är bara att leta efter det som passar bäst för dig. Det finns även en hel del grupper på Facebook där man kan köpa och sälja begagnad litteratur.

3. Se om kurslitteraturen finns att tillgå gratis på nätet

Som du känner till är internet en mycket bra källa till information, och det finns faktiskt en hel del litteratur som går att hitta gratis på nätet. Om du är ute efter kurslitteratur kan det vara värt att ta en titt på några av de olika sajterna som erbjuder gratis e-böcker och andra digitala publikationer.

För dig som är intresserad av andra sajter som tillhandahåller spännande fakta och artiklar kan vi även rekommendera sajten smartsagt.se där det finns väldigt mycket av just detta.

4. Köp kurslitteratur tillsammans med din klasskamrater

Ett annat sätt som du kan spara pengar på kurslitteratur är att köpa den tillsammans med dina klasskamrater. Detta är ett bra sätt att spara pengar, eftersom ni delar på kostnaden för litteraturen.

Detta kan såklart vara lite omständligt om både behöver använda litteraturen samtidigt och ni inte befinner er på samma ort – men det går oftast att lösa på något sätt.

Rulla till toppen