Säkerhetstänk när du surfar på nätet

Internet är en fantastisk uppfinning. Det gör det möjligt för oss att komma i kontakt med människor över hela världen, lära oss nya saker och köpa saker vi behöver utan att någonsin behöva lämna våra hem.

Men det finns även risker som är förknippade med att vara på internet, och det är viktigt att vara medveten om dem, så att man kan vara säker när man surfar online. Här nedanför lyder våra bästa säkerhetstips som du måste ha i åtanke när du surfar på nätet!

Skaffa en VPN

En VPN (Virtual Private Network) kan hjälpa dig att hålla dig säker när du surfar på internet. Det hindrar potentiella hackare från att se din IP-adress och spåra vilka webbplatser du besöker. Detta är en tjänst som skapar en säker anslutning mellan din dator och VPN-servern.

Denna anslutning skyddar din onlineaktivitet från att spåras av och gör det möjligt för dig att komma åt webbplatser som är blockerade i ditt land. Enligt oss är detta bland de bästa sätten som du vara säker när du surfar på webben, så se till att undersöka detta ämne mer om du vill öka din säkerhet och integritet.

Använd starka lösenord

Ett annat sätt att vara säker på nätet är att använda starka lösenord. Ett starkt lösenord är ett lösenord som är svårt för hackare att knäcka och som innehåller en kombination av bokstäver, siffror och symboler.

Du bör aldrig använda samma lösenord för fler än ett konto och det är bäst att byta lösenord regelbundet, det är även bra om dina lösenord är så långe som möjligt. Ett tips är att använda en lösenordshanterare för att lättare hålla koll på sina långa och avancerade lösenord.

Var uppmärksam på bedrägerier

Ett av de vanligaste sätten för hackare att få tag på din personliga information är genom e-postbedrägerier. De skickar ett e-postmeddelande där de exempelvis säger att de har hackat sig in i din dator och behöver pengar för att låsa upp den eller hindra dem från att läcka känsliga uppgifter på Internet.

Om du ser ett sådant e-postmeddelande ska du inte falla för det! Klicka inte på någon av de länkar som finns i e-postmeddelandet, och lämna inga personuppgifter. Använt sunt förnuft helt enkelt, och tänk efter en extra gång innan du gör något.

Rulla till toppen